ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ευφυές και συναρπαστικό αφήγημα


Ευφυές και συναρπαστικό αφήγημα
Το έστειλε ο Παντελής Γιαννακόπουλος
    Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε.. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15 000 παγκοσμίως. Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε. Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει.
     Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι οι αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα.

ΕΡΓΑΝΗ: 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΜΕΧΡΙ 600 ΕΥΡΩ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

20/12/2017
Την τραγική εικόνα στο θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με έναν στους τρεις εργαζόμενους στη χώρα να λαμβάνει αμοιβή ως 600 ευρώ, δείχνει ειδικό αφιέρωμα της Εργάνη στο οποίο καταγράφονται στοιχεία για την απασχόληση από το 2014.