ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πανωραία Χατζηκώστα, μια σπουδαία Ελληνίδα


AddThis Sharing Buttons
5
Ζητήστε πληροφορίες για το Star Network Program της AiYellow ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Ψωροκώσταινα
Το όνομα «Ψωροκώσταινα» το χρησιμοποιούμε σήμερα, όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ανέχεια και τη φτώχεια και ειδικότερα όταν θέλουμε να καταδείξουμε κάποιον ή κάτι ως τον «φτωχό συγγενή» ενός συνόλου, ή με άλλα λόγια τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». Στις μέρες μας, συνήθως χρησιμοποιούμε απαξιωτικά αυτή τη λέξη όταν πρόκειται να στηλιτευθεί μια κακομοιριά, υποχωρητικότητα, ανοργανωσιά, αδυναμία και φτώχια που κάποιοι θεωρούν ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα της νεότερης ιστορίας.

Το ελληνικό κρασί κάνει θραύση στη Νότια Κορέα.

ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ελληνικό κρασί κάνει θραύση στη Νότια Κορέα.
Ναι, μεν, αλλά … σταγόνα στον ωκεανό !
‘’Θραύση’’ με 68.000 $ ??????
    Κατακόρυφη αύξηση 407% σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στη Νότια Κορέα τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Ελληνικού γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σεούλ.
    Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο διατυπώνονται και οι ακόλουθες παρατηρήσεις:

Το μεγάλο λάθος με τα κλιματιστικά στον καύσωνα που κοστίζει σε όλους! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 

Το μεγάλο λάθος με τα κλιματιστικά στον καύσωνα που κοστίζει σε όλους! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!
    Την περίοδο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα του καύσωνα, τα κλιματιστικά θεωρούνται είδος πρώτης ανάγκης, αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νοικοκυριού και επαγγελματικού χώρου.
    Πως όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας με έξυπνο τρόπο;
    Υπάρχει τελικά οικονομικός τρόπος λειτουργίας ενός κλιματιστικού;
    Μπορεί ένα κλιματιστικό να μας δροσίσει χωρίς να παγώνουμε;
    Η απάντηση είναι ότι γίνεται! Μπορούμε να λειτουργούμε τα κλιματιστικά χωρίς να φοβόμαστε την κατανάλωση του ρεύματος αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο. Μάθετε τα μυστικά της σωστής χρήσης του κλιματιστικού σας και δροσιστείτε κάνοντας παράλληλα οικονομία στην κατανάλωση:
    – Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή του κλιματιστικού. Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα κλιματιστικό, κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιο είναι το σωστό κλιματιστικό για τον χώρο σας. Εάν έχετε ένα μικρότερο κλιματιστικό από αυτό που απαιτεί ο χώρος σας, τότε θα έχετε αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και μειωμένη απόδοση.
    – Μην επιλέγετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία χώρου. Ιδιαίτερα σε περίοδο καύσωνα, ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στους 27oC με 29 oC. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας απολαμβάνει την δροσιά του σπιτιού όσο βρίσκεστε μέσα σε αυτό, αλλά όταν θα βγείτε σε εξωτερικό περιβάλλον δεν θα υποστείτε σοκ από την μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Ένας γενικός κανόνας είναι να ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας 12 βαθμούς χαμηλότερα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Την ελληνική σημαία υψώνουν δύο υποβρύχια του ΠΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την ελληνική σημαία υψώνουν δύο υποβρύχια του ΠΝ
    Η τελετή ονοματοδοσίας και υψώσεως της Ελληνικής Σημαίαςτων νέων υποβρυχίων «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» θα γίνει στις 23/6 στα «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» του Σκαραμαγκά.
    Τα δύο αυτά υποβρύχια, εκ των οποίων ο μεν «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» είναι εδώ και αρκετούς μήνες ενταγμένος στον Στόλο για «επιχειρησιακή αξιολόγηση» και στο πλαίσιο αυτής έχει συμμετάσχει σε συμμαχική επιχείρηση, επίσκεψη στη Μεγίστη(Καστελλόριζο) κ.λπ., ο δε «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» τώρα θα ξεκινήσει τα “sea trials” (= δοκιμές εν πλω), είναι τύπου Type-212AIP (Air Independence Propulsion) «εναερωβίου προώσεως» με τα οποία και κλείνει το πολύπαθο πρόγραμμα προσκτήσεως 4 νέων υποβρυχίων του προαναφερθέντος τύπου, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρήθηκε για περισσότερο από 12 έτη το ΠΝ και γενικότερα η πολιτική, οικονομική και ...δικαστική ζωή της χώρας.

Οι Έλληνες κόβουν κινητό και σταθερό τηλέφωνο για να τα βγάλουν πέρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Έλληνες κόβουν κινητό και σταθερό τηλέφωνο για να τα βγάλουν πέρα.
Δυστυχώς όχι γιατί έβαλαν μυαλό, αλλά γιατί δεν έχουν λεφτά.
bankingnews.gr
    Οι Έλληνες καταναλωτές μειώνουν τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας, λόγω ύφεσης, με το κόστος προ φόρων της ομιλίας μέσω κινητών να μειώνεται κατά 45,5% και το κόστος προ φόρωντης χρήσης δεδομένων κατά 38,6%. 
    Μείωση όμως, καταγράφεται και στις τιμές των υπηρεσιών των σταθερών επικοινωνιών, με το κόστος ανά συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου να υποχωρεί κατά -18,2% και το κόστος ανά συνδρομητή ψηφιακής τηλεόρασης κατά -46,4% την ίδια περίοδο.

ΕΝΦΙΑ: Αναβάλλονται για το 2018 οι ελαφρύνσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΝΦΙΑ: Αναβάλλονται για το 2018 οι ελαφρύνσεις.
Σιγά να μην τον αλλάξουν. Αλλαγή, σημαίνει μείωση εσόδων, πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ . Τι θα πούνε μετά οι…. εταίροι μας ????
Άσε, πάμε στο 2018 και…. βλέπουμε !
http://www.protothema.gr/
     «Στον πάγο» βάζει η κυβέρνηση τα σχέδια για περαιτέρω μείωση των αντικειμενικών  τιμών των ακινήτων, προκειμένου να εξισωθούν από 1.1.2017 με τις εμπορικές. Παρότι η διόρθωση των αντικειμενικών τιμών αποτελεί δέσμευση στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτείνει και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές αποδέχτηκαν, να αναβληθεί η ανακοίνωση νέων αντικειμενικών τιμών που αναμενόταν στα τέλη του 2016για έως και ένα χρόνο αργότερα, στοβ΄εξάμηνο του 2017, με προοπτική να ισχύσουν από από τότε ή από 1.1.2018. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο "συμπληρωμένο Μνημόνιο" που αναμένεται να επικυρωθεί στην   συνεδρίαση του Eurogroup και του ESM, που θα επικυρώσουν το κλείσιμο της α΄αξιολόγησης, βάζοντας όμως από τώρα τις βάσεις για τα μέτρα που θα απασχολήσουν στη δεύτερη αξιολόγηση  το φθινόπωρο.

Μετρητά ...τέλος! Αυτό είναι το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετρητά ...τέλος! Αυτό είναι το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα.
Για όποιον δεν κατάλαβε, τα μαγαζιά δεν θα βλέπουν ‘’το χρώμα του χρήματος’’, αλλά θα είναι ενδιάμεσοι από πελάτη σε Εφορία.
Για αυτό σας λέω, ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΑ ΟΛΑ γιατί… ‘’κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον’’
ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟ «ΧΤΙΣΙΜΟ» ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΔΩΡΟ... ΣΠΙΤΙΑ!
    Νέο νομοσχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόκειται να το καταθέσει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα.
    Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα επανέλθει σε ισχύ η πρόβλεψη κατοχύρωσης του αφορολόγητου μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου.
    Για τα φετινά εισοδήματα θα μετρούν στο χτίσιμο του αφορολόγητου τόσο αποδείξεις χάρτινες όσο και αποδείξεις για αγορές με πλαστικό χρήμα.

Η μεγάλη απάτη των capital controls (αποκαλυπτικό ντοκουμέντο)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η μεγάλη απάτη των capital controls (αποκαλυπτικό ντοκουμέντο)
    Οι συνταξιούχοι και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.
    Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που φέρνει στο φως την «τρύπα» των capital controls αποκαλύπτει το www.bankingnews.gr.
    Ο παππούς, η γιαγιά και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

    Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες μπορούσαν να βάλουν χέρι στα χρήματά τους. Η διέξοδος δόθηκε με απλά τεχνάσματα τα οποία συνέβαλαν στην απομάκρυνση των χρημάτων τους από τη χώρα σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού.
    Η πληροφόρηση και η ενημέρωση για τους τρόπους διευκόλυνσης των μεγαλοκαταθετών δεν έτρεχαν στα σκαλοπάτια των πιστωτικών ιδρυμάτων.
    Η πληροφόρηση και ενημέρωση απαιτούσαν άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών (τραπεζιτών – καταθετών) ενώ δεν θα ήταν δυνατό να ενταχθούν όλοι σε μία τραπεζική βάρκα… διαφυγής και διάσωσης.
    Στην περίπτωση που η διάσωση θα έπαιρνε χαρακτηριστικά γραμμή ακτοπλοΐας τότε το τραπεζικό σύστημα θα κινδύνευε από μέσα.
Λίγοι και εκλεκτοί 

Πρόβατα έφαγαν ινδική κάνναβη και γκρέμισαν το χωριό!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Πρόβατα έφαγαν ινδική κάνναβη και γκρέμισαν το χωριό!
    Είδαν χόρτο μπροστά τους και όρμηξαν… Που να φανταζόντουσαν πως δεν είναι το συνηθισμένο γεύμα τους; Ο λόγος για ένα κοπάδι προβάτων σε χωριό της Ουαλίας, το οποίο κατανάλωσε ποσότητα ινδικής κάνναβης και έκανε χαμό!

Η αυστριακή Ντι Πρέσε για την Ελλάδα: «Η χώρα των διακοπών της Ευρώπης»

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η αυστριακή Ντι Πρέσε για την Ελλάδα: «Η χώρα των διακοπών της Ευρώπης»
ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ανάλογα με ποια κριτήρια υπολογίζει κανείς, η Ελλάδα διαθέτει από 1.000 έως 6.000 νησιά, ενώ οι παραλίες της που προσφέρονται ανάμεσα στο Αιγαίοκαι στο Ιόνιο Πέλαγος έχουν μήκος 13.700 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περιφέρειας της υδρογείου.
    Τα παραπάνω αναφέρονται εισαγωγικά σε εκτενές δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε», με τίτλο «Ελλάδα-η χώρα διακοπών της ηπείρου» και υπότιτλο «Όμορφες παραλίες, καθαρές θάλασσες: Η χώρα των νησιών αναμένει ένα νέο ρεκόρ το καλοκαίρι».

Πελοπόννησος: 5 υπέροχα χωριά δίπλα στη θάλασσα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Πελοπόννησος: 5 υπέροχα χωριά δίπλα στη θάλασσα.
Το καλοκαίρι μας ήρθε για τα καλά πλέον.
Δεν είναι μακρυά, κυρίως για τους Νοτιοελλαδίτες.
της Ηρώς Κουνάδη
    ΛιμένιΠύλοςΠούλιθραΚαρδαμύληΚορώνη. Πέντε υπέροχες γωνιές όπου η Πελοπόννησος ακουμπά στη θάλασσα, χωρίς να χάνει το αρχιτεκτονικό μεγαλείο της.
    Οι περισσότεροι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε για δύο, βασικά, πράγματα: τα πέτρινα ορεινά της χωριουδάκια(τον χειμώνα) και τις φαντασμαγορικές της παραλίες (το καλοκαίρι). Αυτά τα δύο, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονται. Κι αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετές για να γεμίσουν πολλά απογεύματα και άλλες τόσες νύχτες.

Πούλιθρα
    Ένα χωριουδάκι-κόσμημα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο –που είναι κι αυτό, με τη σειρά του, ένας άξιος εκπρόσωπος της ομορφιάς της παραθαλάσσιας Πελοποννήσου. Εντυπωσιακά αρχοντικά πλάι σε ασβεστωμένα σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές συνθέτουν την εικόνα του, ενώ μια μεγάλη βοτσαλωτή παραλία κορνιζάρει το χωριό. Το βράδυ, δύο μπαράκια ξενυχτούν με τα φώτα χαμηλωμένα πλάι στο κύμα, και η ατμόσφαιρα θυμίζει νησί από εκείνα που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ο κόσμος. 

Περπάτα 10 λέπτά τη μέρα και πρόλαβε τον πρόωρο θανάτο!

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Περπάτα 10 λέπτά τη μέρα και πρόλαβε τον πρόωρο θανάτο!
onmed.gr
    Το περπάτημα αποτελεί μία εξαιρετική άσκηση για το σώμα που μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας.
    Το περπάτημα συμβάλλει στην πρόληψη μιας σειράς κινδύνων όπως τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη κλπ., ενώ για κάποιους θεωρείται καλύτερη άσκηση και από το γυμναστήριο.
    Ακόμη και 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγείας σας:

Ο ψεύτης και η παθολογία του. Γιατί πιστεύουμε τον ψεύτη;

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ 

Ο ψεύτης και η παθολογία του. Γιατί πιστεύουμε τον ψεύτη;
της Βικτωρίας Πολύζου, (συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια)
    Το να λες ψέματα συνήθως επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Όταν βλέπετε ότι γλιτώνετε με ένα ψέμα αυτό σας ωθεί συχνά να συνεχίσετε τις αυταπάτες. Επίσης, οι ψεύτες θεωρούν ότι είναι καλύτερο να λένε αναλήθειες για να καλυφθούν.
    Έχουμε διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, όταν πρόκειται να πουν την αλήθεια.  Περιμένουμε, για παράδειγμα, λιγότερη ειλικρίνεια από τους πολιτικούς παρά από τους επιστήμονες.

Τα δικαιώματα των επιβατών αερομεταφορέων

«ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ»

22/06/2016
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας και η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» διοργανώνουν ενημερωτική καμπάνια για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών με κεντρικό μήνυμα «Ταξιδεύεις Αεροπορικώς; Μάθε τα δικαιώματα σου και διεκδίκησε τα»!

Αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Δημοσίου

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Αλλαγή στην ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Δημοσίου αποφάσισε η κυβέρνηση και η αρχή θα γίνει από την πληρωμή στο τέλος Ιουνίου.
Στο εξής οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στην ιστοσελίδα του ΓΛΚ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Δείτε και τυπώστε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ του έτους 2016 που θα καταβληθεί στις 29/06/2016 (Τετάρτη).

Τα καλύτερα μηνύματα για κινητά

Κάποιες στιγμές νομίζω πως είμαι μόνος στον κόσμο, πως κανείς δεν με θέλει και θέλω να πεθάνω.
Και τότε εμφανίζεσαι εσύ.
Θεέ μου, γιατί όλα τα στραβά σε μένα;



Το πρωί δεν τρώω γιατί την σκέφτομαι,
Το μεσημέρι δεν τρώω γιατί την σκέφτομαι,
Το βράδυ δεν κοιμάμαι γιατί πεινάω.



Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω ότι να΄ναι.
Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω ότι θέλω...
Και αυτό που θέλω είσαι εσύ