ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Διόρθωση Βεβαιώσεων Αποδοχών Μερίσματος Οικ. Έτους 2015. ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μερισματούχους του ότι, από την 12/5/2015, έχει διορθωθεί στις Βεβαιώσεις Αποδοχών Μερίσματος για το 2015 (οικονομική χρήση 2014), που εκδίδονται μέσω της διεύθυνσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) Α.Ε., η ένδειξη "Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης" στο ορθό "Υπουργείο Εθνικής Άμυνας".

Ανασύρθηκε νεκρός ηλικωμένος άνδρας στην Διώρυγα Κορίνθου


  • font size decrease font size increase font size 
  •  
Ανασύρθηκε νεκρός ηλικωμένος άνδρας στην Διώρυγα Κορίνθου
Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή
Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες Τρίτη 12 Μαΐου, στη θαλάσσια περιοχή διώρυγας Κορίνθου, από στελέχη του Β΄Λιμενικού Τμήματος Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, πτώμα άνδρα 65-70 ετών, ύψους περίπου 1,75μ. και βάρους 80 περίπου κιλών, ενδεδυμένο με τζιν παντελόνι, τζιν πουκάμισο και υποδήματα χρώματος καφέ, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια με την συμμετοχή μαθητών αύριο Πέμπτη στο Άργος

ΠΗΓΗ : " http://www.argonafplia.gr  " 

  • font size decrease font size increase font size 
  •  
Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια με την συμμετοχή μαθητών αύριο Πέμπτη στο Άργος
Ο Δήμος Άργους- Μυκηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Άργους , το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργολίδας κ' το Νέο Σχολείο στα πλαίσια παρουσίασης εργασιών της δράσης "Ecomobility" (Οικολογική Μετακίνηση) θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια.

Η εκδήλωση αφορά μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 10:00 στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο στο Άργος.

Αστρίτης βγήκε... παγανιά στο Ναύπλιο!!!


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 13.5.15 |  |  | 
 Ένα πολύχρωμο δηλητηριώδες φίδι, βρήκε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 το πρωί, ο Αριστείδης Τσιρίκος, να περιφέρεται στην περιοχή της Ακροναυπλίας (ελικοδρόμιο) στην πόλη του Ναυπλίου .

Επαγγέλματα που χάθηκαν: Ο Βαρελοποιός


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12.5.15 | 
Η βαρελοποιεία είναι μία παραδοσιακή βιοτεχνική απασχόληση που γνώρισε άνθηση από πολύ παλιά λόγω του ότι  η αμπελουργία και η οινοποίηση είναι ασχολίες που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα.

Εκδήλωση απελευθέρωσης – επανένταξης ειδών γερακιών στο φυσικό τους περιβάλλον (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12.5.15 |  | 
 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Μαΐου 2015 στο Γεράκι Λακωνίας, η εκδήλωση απελευθέρωσης – επανένταξης άγριων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMA» διοργάνωσε την επανένταξή στη φύση, δύο γερακίνων (Buteo buteo) και ενός βραχοκιρκίνεζου (Falco tinnunculus), που μεταφέρθηκαν στην περιοχή ειδικά για το σκοπό αυτό.

ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-2



ΠΗΓΗ : " ΑRGONAFPLIA.GR   " 

ΒΙΝΤΕΟ: Το Σάββατο η ετήσια γιορτή Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας

ΠΗΓΗ : " http://travelpeloponnisos.gr   " 

ΒΙΝΤΕΟ: Το Σάββατο η ετήσια γιορτή Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας
Η καθιερωμένη "Γιορτή Αγκινάρας" στα Ίρια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στις 7 το βράδυ, στην πλατεία των Ιρίων. Την εκδήλωση, οργανώνει φέτος ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων και την Τοπική Κοινότητα Ίρίων.

Ένας Ευρωπαϊστής του 19ου αιώνα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Δρ Ιωάννης Παρίσης (*)
    «Θα ήταν εφικτή η συσπείρωση με την συγκρότηση ενός υπερεθνικού οργανισμού που θα μπορούσε να καθιδρυθεί με διεύρυνση της Τετραπλής Συμμαχίας ώστε να συμμετάσχουν όλα τα μικρά έθνη της Ευρώπης. Στα έθνη αυτά ο Οργανισμός θα έπρεπε να εγγυηθεί την εθνική αυτονομία και τα δικαιώματά τους, με συνεχή και έλλογη επικράτηση των φιλελευθέρων και δημοκρατικών ιδεών και όχι με τους ξεπερασμένους θεσμούς της βίας και τη βίαιη επιβολή των ισχυρών στους αδυνάτους».

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ο μικρός Κωστάκης πάει μετά από καιρό στο σχολείο και για να δικαιολογήσει την απουσία του λέει ότι πέθανε ο παππούς του. 

Ο δισεκατομμυριούχος


Ήταν κάποτε ένας δισεκατομμυριούχος που είχε όλα του τα λεφτά σε δεκάρες. Έπρεπε να αγοράσει ένα σπίτι. Αφού έψαξε και βρήκε ένα σπίτι που του άρεσε πήγε να μάθει την τιμή. 
-Πόσο έχει αυτό το σπίτι; 
-30.000.000 
Βγάζει τα λεφτά του κι αρχίσει και μετράει: 
-Μια δεκάρα, δύο δεκάρες, τρεις δεκάρες, τέσσερις δεκάρες, πέντε δεκάρες, έξι δεκάρες, εφτά δεκάρες, οκτώ δεκάρες, εννιά δεκάρες, μία δραχμή ... 
Ο πωλητής τον σταματάει και του λέει: 

Το Κρητικό κομπιουτεράκι

Ένας Κρητικός στο αεροδρόμιο περνά από το μηχάνημα που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα. Το μηχάνημα σφυρίζει. Αφήνει ο Κρητικός κλειδιά, κέρματα και άλλα αντικείμενα. Ξαναπερνά αλλά εκείνο συνεχίζει να σφυρίζει. Σκέφτεται λίγο και λέει: 

Κρυφοχριστιανοί.Πέμπτη της Διακαινησίμου...Τα ξύλα του Παπά

Πέμπτη της Διακαινησίμου...

Τα ξύλα του Παπά



Πέμπτη του Πάσχα κι ο παπα - Λευτέρης πρωΐ-πρωΐ φόρτωνε το ζώο του κι ετοιμαζόταν να κατεβεί στην Τραπεζούντα. Την ίδια ώρα ακούστηκαν οι πρώτοι χτύποι της καμπάνας. Ο συνεφημέριός του ο παπα - Γαβριήλ φαίνεται πώς είχε αϋπνίες. Χθες ήταν η σειρά του να λειτουργήσει. Μετά πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια να μαζέψει ξύλα. Και σήμερα νάτον ξημερώματα, έτοιμος να κάνει τον πραματευτή. Κανονικά όφειλε να πάει στην εκκλησιά. Τέτοια μέρα, ακόμη Πασχαλιά, πού ξανακούστηκε να λείπει απ' τη Λειτουργία! Ας όψονται, όμως, τα τόσα στόματα πού περιμένουν στο σπίτι. Κάποιος έπρεπε να νοιαστεί για το καθημερινό τους.
Οκτώ του έδωσε ο Θεός κι άλλα τρία ο Ανάστασης ο κουμπάρος του: Τη γυναίκα του, την πεθερά του, την «κυρά - ντουλάπα», και τον κουνιάδο του, πού δεν φτουρά σε δουλειά.

Αλλαγή στον τρόπο υποβολής της αίτησης στην Προκήρυξη 2015 για τις Στρατιωτικές Σχολές (Τι ισχύει - Πως συμπληρώνεται)

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.

Από φέτος στην Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015  έχουμε μια αλλαγή. Το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψηφίου -αςθα συμπληρώνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, με... αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, όπως καθορίζουν οι οδηγίες στο υπόψη έντυπο, θα λαμβάνει χειρόγραφα τις απαραίτητες υπογραφές και θα υποβάλλεται μαζί με λοιπά δικαιολογητικά κατά τη καθοριζόμενη στην Εγκύκλιο διαδικασία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ναύπλιο

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. 

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο και γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας.

Αυτονομιακός Αγώνας Βορείου Ηπείρου - 101 χρόνια μετά (1914-2015)



Αυτονομιακός Αγώνας Βορείου Ηπείρου - 101 χρόνια μετά (1914-2015)
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Αριθ.  Πρωτ. 18                                            Εν Δελβινακίω τη 4η Μαΐου 2015
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  180η
ΘΕΜΑ:  Αυτονομιακός Αγώνας Βορείου Ηπείρου - 101 χρόνια μετά (1914-2015).
 Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !

-Α-
Όταν στις 17 Μαΐου 1914 υπογραφόταν το «Πρωτόκολλον της Κερκύρας», που οπωσδήποτε επικύρωνε τον Αυτονομιακό Αγώνα των Βορειοηπειρωτών (17 Φεβρουαρίου 1914), κανείς δεν μπορούσε να φανταστή, ότι αυτό το ανελεύθερο καθεστώς της Αλβανίας θα έφθανε και θα ξεπερνούσε τα εκατό χρόνια.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 13-5-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "