ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ : " 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου από το 1992 μέχρι σήμερα.

Την 8-2-2002 έκλεισε   το 1Ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου όπου υπήρξε η σχετική ενημέρωση  στον  τότε ΄Εφορο Περιοχής Πελοποννήσου, όπως έτσι έπρεπε λόγω μη ανευρέσεως αντικαταστάτη.
Ως Αρχηγός Ομάδος Προσκόπων  σε παρέλαση


Σήμερα   Μάρτιος 2014  θα πω λίγα λόγια αρχίζοντας από τα τελευταία που  διαβάζεται  στο Δελτίο Τύπου  όπου δημοσιεύθηκε την 22-2-2002.
                       
  Από την Σχολή Εφόρων και Αρχηγών Συστημάτων



΄Εχουν περάσει από τότε  δώδεκα χρόνια (12), στα χρόνια αυτά υπήρξαν κάποιες κινήσεις ώστε να επαναλειτουργήσει αλλά δεν ευοδώθηκαν.
Τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που θέλουν σοβαρά να ασχοληθούν με τον Προσκοπισμό ώστε να επαναλειτουργήσει στο Ναύπλιο.
΄Ενας παλιός Πρόσκοπος μου είχε πει όπου είναι και ο τίτλος του Δελτίου Τύπου
« Ο Πρόσκοπος είναι και μένει Πρόσκοπος πάντα ». ΄Ενας άλλος ακόμα μεγαλύτερος στα χρόνια μου είχε πει « όπου υπάρχει στάχτη θα ξανανάψει η φωτιά απλά περιμένει αυτόν που θα βάλει τον σπινθήρα ». Μεγάλες και σωστές κουβέντες .Όταν ξεκίνησα περίπου το 1992 να επαναλειτουργήσω τον Προσκοπισμό βρήκα την στάχτη και έβαλα τον σπινθήρα, κάποιοι από εσάς που θα διαβάσετε την παρούσα ανάρτηση θα σας πάει ο νους πίσω στα χρόνια εκείνα και θα θυμηθείτε τις δραστηριότητες. Παρακάτω υπάρχουν και μερικές φωτογραφίες από διάφορες δραστηριότητες.
Από την Σχολή Εφόρων και Αρχηγών Συστημάτων


Η στάχτη που άφησα εγώ υπάρχει και από διάφορες πληροφορίες που έχω πολύ σύντομα θα υπάρξει ο σπινθήρας, η φωτιά θα ανάψει και πάλι, με αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσει ο Προσκοπισμός στο Ναύπλιο. Πραγματικά χαίρομαι και εύχομαι εκ βάθους της καρδιάς μου να δω την πόρτα του Προσκοπικού Συστήματος ανοιχτή και να μπαινοβγαίνουν Πρόσκοποι.
Σε μία από τις τελευταίες παραγράφους γράφω « Θα με βρει συμπαραστάτη του  στην κάθε του προσπάθεια όποιος θελήσει να αναλάβει να αναζωπυρώσει και πάλι την στάχτη του Προσκοπισμού στο Ναύπλιο ».
Ο σκοπός της Προσκοπικής Κίνησης είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των νέων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες ως άτομα, ως υπεύθυνοι πολίτες και ως μέλη των τοπικών, εθνικών και διεθνών κοινοτήτων τους.
Η Προσκοπική Κίνηση ορίζεται ως « εθελοντική μη πολιτική παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής  ή  πίστης, σύμφωνα με το Σκοπό, τις Αρχές και τη Μέθοδο που καθόρισε ο Ιδρυτής του  BADEN POWELL ».
Στο προηγούμενο BLOG « ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  » υπάρχει ετικέτα με « ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ » έχουν αναρτηθεί πάρα πολλές αναρτήσεις περί Προσκοπισμού, δύο εξ αυτών είναι μέσα στις δέκα (10 ) πρώτες δημοφιλείς αναρτήσεις :
α) Η Προσκοπική Στολή με τα  Σήματα   και
β) Προσκοπισμός – Κατασκήνωση : Η ζωή του Προσκόπου κάνοντας πράξη αυτά που έμαθε στις συγκεντρώσεις την χειμερινή περίοδο στην Προσκοπική του γωνιά.
Σε αυτό το blog μέχρι σήμερα δ ε ν είχα αναρτήσει κάτι σχετικό, εδώ μπορώ να πω ότι είχα συνεχώς την σκέψη να αρχίσω να αναρτώ και Προσκοπικά θέματα αλλά συνεχώς κάτι με έκανε και δεν υλοποιούσα την σκέψη μου. ΄Ισως ήταν κάτι  που  με βαστούσε ή το περίμενα  ότι θα επαναλειτουργούσε ο Προσκοπισμός και στην πρώτη ανάρτηση που θα έκανα θα έγραφα αυτά τα λόγια περί της επαναλειτουργίας του διότι όταν περνώ έξω από την Προσκοπική Λέσχη βλέποντάς τη κλειστή  χωρίς δραστηριότητες θλίβομαι.- Κάποιος που δεν έχει κάνει Πρόσκοπος δεν είναι δυνατόν να καταλάβει  το συναίσθημα αυτό.    
Τώρα σε αυτό το blog μετά από αυτήν την πρώτη ανάρτηση με την είδηση θα αναδημοσιευθούν κάποιες παλιές αναρτήσεις αλλά λόγω της εξελίξεως της επαναλειτουργίας του θα αναρτιούνται και οι δραστηριότητες του νέου Συστήματος.

Πιστεύω και επιθυμώ ο κόσμος της πόλεώς μας να αγκαλιάσει και πάλι τον Προσκοπισμό όπως είχε κάνει και στο παρελθόν όταν ήμουν Αρχηγός Συστήματος.-

Από παρελάσεις με Λυκόπουλα






Συμμετοχή στο Καρναβάλι Ναυπλίου 



                                           Συμμετοχή στο Καρναβάλι Ναυπλίου  το 1998 


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  ΚΑΡΑΘΩΝΑ 1998  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  "  Ι.Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΑ " ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Συγκέντρωση τροφίμων για διανομή σε οικογένειες που υπήρχε ανάγκη  απο τα ίδια τα παιδιά
Σκέτσ στην Προσκοπική Λέσχη

Παρέλαση Προσκόπων
Παρέλαση - Κατασκήνωση - Κοινή Εκδρομή με Οδηγούς 

Κατασκήνωση Καραθώνα - Λέσχη  
Παρέλαση Λυκοπούλων με Ναυτοπροσκόπους 
Καραθώνα Κατασκήνωση βραδινή εκπαίδευση 


Διάφορα διακριτικά 
Απονομή Μεταλίων απο τον  Ελληνικό  Ερυθρό Σταυρό λόγω της συμμετοχής μας στον ΄Ερανο

Διακριτικά
Κλείνωντας την ανάρτηση με τον  Κρίκο που έχει βασική σημασία για τον Πρόσκοπο. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου