ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 27-28-29-30-31/3-2014

ΠΗΓΗ : VERSUS TRAVEL


Ένα ταξίδι που κάθε  Έλληνας επιθυμεί να κάνει στην ζωή του.  ΄Οσοι επιθυμείτε και βασικό εάν μπορείτε  τώρα υπάρχει αυτή η περίπτωση που θα έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tο αναφερόμενο πρόγραμμα είναι το ίδιο και παρακάτω ώστε όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να το διαβάσει με μεγαλύτερη ευκρίνεια."Η αρχοντιά και η μεγαλοπρέπειά σου, η αγιότητα των μαρμάρων σου, το άρωμα των καμένων κεριών και του λιβανιού που ακόμα μυρίζει κάθε Έλληνας που σε επισκέπτεται.....κλείνει τα μάτια και βλέπει σε κάθε τοίχο σου και αγιογραφία, σε κάθε βήμα του και ψηφιδωτό και φυσικά ακούει ύμνους για την Υπέρμαχω Στρατηγό, που τον κάνουν να θυμάται την ιστορία του....." Αγιά Σοφιά

      Αυτοκράτορες, σουλτάνοι, Οθωμανοί, Έλληνες....μια πόλη που κάθε γωνιά της και μία ιστορία, κάθε άρωμά της μια νοσταλγία, κάθε γεύση της μια μοναδικότητα …….

    Σημείο συνάντησης  δύο Ηπείρων, Ευρώπης και Ασίας, δύο θαλασσών, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου, και δύο κόσμων,  Ανατολής και της Δύσης. Αρώματα μπαχαρικών, ήχοι των ιμάμηδων, το ξαφνικό αλλά τόσο μελωδικό κουδουνάκι του τραμ στην Istiklal, η γεύση του δυνατού τσαγιού και του αρωματικού σαλεπιού στα χείλη, οι μουσουλμανικές μαντήλες, το νοσταλγικό δειλινό στο Βόσπορο…..Εικόνες και ήχοι που σαγηνεύουν το πνεύμα κάθε ανθρώπου, μα κυρίως κάθε Έλληνα που ψυχή τε και σώματι, μπορεί να δοθεί σε αυτήν την Πόλη που πνευματικά του ανήκει……

 

   Μια ειδική εκδρομή, που θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Πόλη όπου την νύχτα της 28ης Μαΐου του 1453 ο ίδιος  ύμνος ψάλθηκε στην τελευταία ορθόδοξη λειτουργία στην  Αγία Σοφία.

 

*    Περιλαμβάνει εκδρομή στα όμορφα και γραφικά Πριγκιποννήσια.

    

*    Περιλαμβάνει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πολίτικη γαστρονομία.

     

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενο πρόγραμμα εκδρομής

 

 

1η Ημέρα 27/03: Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

        Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Κωνσταντινούπολη. "Την είπανε Πόλη γιατί είναι η ομορφότερη Πόλη του κόσμου....". Υπήρξε η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από το 330 μέχρι και το 1453, συνέχισε να είναι πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι και το 1923, όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ μετέφερε την πρωτεύουσα της Τουρκίας στην Άγκυρα. Ωστόσο η Κωνσταντινούπολη παρέμεινε η πλουσιότερη και εντυπωσιακότερη πόλη της, η πρώτη πόλη της Τουρκίας από άποψη πληθυσμού, το μεγαλύτερο λιμάνι της και το οικονομικό της κέντρο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας τόπος που έχει ιδιαίτερους δεσμούς, τόσο ιστορικά και πολιτισμικά, όσο και θρησκευτικά με το ελληνικό έθνος. Γι αυτό, πρώτος μας σταθμός θα είναι η εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο Μπαλουκλί και το θαυματουργό της αγίασμα. Έπειτα θα συνεχίσουμε με την Μονή της Χώρας, την μοναδική σωζόμενη βυζαντινή εκκλησία της Πόλης, που διατηρεί ακέραιο μεγάλο τμήμα του διάκοσμού της με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μΧ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και προαιρετικός περίπατος στην πλατεία Ταξίμ και στην πλακόστρωτη λεωφόρο Istiklal, που το βράδυ σφίζει από ζωή.

 

2η Ημέρα 28/03: Κωνσταντινούπολη

 

    Πρωινό ελεύθερο.  Προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο περιβόητο παλάτι στις όχθες του Βοσπόρου Ντολμά Μπαχτσέ. Ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Το κόστος της ανέγερσης έφτασε τα 5 εκατομμύρια οθωμανικά χρυσά νομίσματα, το ισοδύναμο δηλαδή 35 τόνων χρυσό . Τόσο οι χώροι διαμονής και εργασίας των ανδρών (σελαμλίκ) όσο  και το χαρέμι θα μας εντυπωσιάσουν.

Το μεσημέρι ξεκούραση  στο ξενοδοχείο, όπου θα προετοιμαστούμε για το πιο συγκινητικό κομμάτι και τον κύριο στόχο αυτής της εκδρομής. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με προορισμό δύο τόπους ιερούς, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Κατευθυνόμαστε στην συνοικία Fener, ελληνιστί Φανάρι. Επόμενος σταθμός μας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εκεί, θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των τελευταίων Χαιρετισμών. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική, και να είστε έτοιμοι, μαζί με τους Έλληνες της Πόλης, να ψάλουμε όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο στην γενέτειρά του, στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ από αυτό το ταξίδι. Τελειώνοντας, μεταφερόμαστε  σε τοπικό τούρκικο εστιατόριο, που τόσο ο χώρος, όσο και οι γεύσεις θα σας μαγέψουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα επισκεφτούμε εσωτερικά την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Από το 1454 λειτουργεί σχεδόν αδιαλείπτως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση στους Έλληνες και όχι μόνο μαθητές της. Μεταξύ των αποφοίτων της περιλαμβάνονται οι γόνοι των διαπρεπών Φαναριώτικων οικογενειών, πλήθος πατριαρχών και Ορθοδόξων Ιεραρχών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υψηλής Πύλης (ακόμη και Τούρκοι) μέχρι και πολιτικοί του Νέου Ελληνικού κράτους. Σήμερα λειτουργεί ως σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

3η Ημέρα 29/03: Κωνσταντινούπολη

 

     Πρωινό και ξεκινάμε για ξενάγηση της Πόλης ,κατευθυνόμενοι στην περιοχή Σουλτάν Αχμέντ, την ιστορική μεριά την βασιλεύουσας του Βοσπόρου. Πρώτη μας στάση η Αγιά Σοφιά, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου και διπλά σπουδαίο για εμάς τους Έλληνες. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά και αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο τζαμί του Σουλτάν Αχμέντ με τους έξι μιναρέδες του, το γνωστό σαν Μπλε τζαμί, από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον ιστορικό Βυζαντινό Ιππόδρομο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε τζαμί και σήμερα είναι πλατεία και ονομάζεται Σουλτάν Αχμέντ, με την γερμανική Κρήνη του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β', τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, την Ελικτή στήλη, που την έφεραν από τον ιερό ναό του Απόλλωνα των Δελφών, όπου έχει υψωθεί σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στις Πλαταιές από 31 ελληνικές πόλεις και τη Στήλη του Κωσταντίνου Πορφυρογέννητου. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο Βυζαντινό Υδραγωγείο. Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το Τοπ Καπί, το παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, με τους ωραιότατους εσωτερικούς κήπους. Καπαλί Τσαρσί, ή αλλιώς «σκεπαστή αγορά», είναι ο τελευταίος σταθμός μας. Ετοιμαστείτε να χαθείτε μέσα στον λαβύρινθο των μαγαζιών και προετοιμάστε τον εαυτό σας για σκληρά παζάρια. Από χρυσαφικά και δερμάτινα, μέχρι χαλιά και κιλίμια, τα πάντα μπορείς να βρεις στην πασίγνωστη αγορά της Πόλης, όπου θα έχετε χρόνο να κάνετε τα ψώνια σας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα απολαυστικό, ξεκούραστο και αναζωογονητικό τούρκικο χαμάμ. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα 30/03: Κωνσταντινούπολη

 

     Πρωινό και εκδρομή στα Πριγκιπονήσια. Αναχώρηση για την θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό τα περίφημα Πριγκιποννήσια, τον τόπο όπου η ελίτ της Κωνσταντινούπολης διατηρούσε τις εξοχικές του κατοικίες. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε για λίγη ώρα στην νήσο Χάλκη, όπου θα επισκεφτούμε την περίφημη Θεολογική σχολή. Ακολουθεί το επόμενο νησί, η καταπράσινη Πρίγκιπος, όπου θα έχετε ευκαιρία να κάνετε προαιρετικά ένα μικρό ή μεγάλο γύρο με τις παραδοσιακές άμαξες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

5η Ημέρα 31/03: Κωνσταντινούπολη

 

     Πρωινό ελεύθερο στην διάθεσή σας. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός, μπορείτε είτε να επισκεφτείτε την αιγυπτιακή αγορά και να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια, είτε να βγείτε και να περπατήσετε το κέντρο της Πόλης, πίνοντας ένα τσάι, αποχαιρετώντας έτσι την πόλη των πόθων. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Αθήνα .

 

 

 

Ξενοδοχείο

 

   Hotel Carlton Istanbul 4*       – Κωνσταντινούπολη


 

  

 

 
 

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ        

              

Άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 540 Ευρώ

Επιβάρυνση Μονόκλινου: 130 Ευρώ

 

     Επικοινωνία: Κόρδης Παναγιώτης 6983878564

                   

                            Versus-travel: Σταυρουλάκη Χαρά  210 3232800                    

    Καλώντας το versus-travel, ζητάτε την κ.Χαρά, εκ μέρους του κ.Κόρδη για την εκδρομή στην Κωσταντινούπολη.

                          

            ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø      Αεροπορικά εισιτήρια  οικονομικής θέσεως   Αθήνα – Κων/πολη – Αθήνα

Ø      4 διανυχτερεύσεις στο αναφερόμενο ξενοδοχείο 4*

Ø      Πρωινό καθημερινά

Ø      1 Δείπνο

Ø      Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Κωνσταντινούπολη.

Ø      Ημερήσια εκδρομή στα Πριγκιποννήσια

Ø      Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης 

Ø      Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καύσιμων Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø      Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ø      Είσοδοι στα αξιοθέατα (συνολικά περίπου 40 ευρώ)

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου