ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΩΣ 9.000 «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
08/01/2014
Από σήμερα ισχύει το μέτρο της καταβολής 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων από τους ασφαλισμένους υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Η εφαρμογή του μέτρου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, καθώς είναι αυτοί που θα εισπράττουν για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ το ένα ευρώ.
«Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το ένα ευρώ» τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σημειώνοντας ότι η επιβάρυνση με ένα ευρώ ανά συνταγή αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία, ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους.
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας για το 2014.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπολογίζει πως οι απασχολούμενοι στον Οργανισμό που θα τεθούν στο σχετικό καθεστώς θα φθάσουν τελικά σε 8.000 με 9.000, ενώ σημείωσε ότι «μία μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση οι γιατροί να δεχθούν το νέο καθεστώς».
«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και συμπλήρωσε πως όσοι γιατροί επιλέξουν να αποχωρήσουν «θα προσμετρήσουν για τον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014».
Σχετικά με τον στόχο για 4.000 αποχωρήσεις το 2013, που πήρε ολιγόμηνη παράταση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι υπάρχει μία μικρή απόκλιση, η οποία θα καλυφθεί με την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων.
 
ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου